Москва погрожує "захищати своїх громадян" в ОРДЛО

У РФ заявили, що відреагують, якщо Україна і Захід "влаштовуватимуть провокації" на Донбасі "проти російських громадян". Про які саме провокації йдеться, не уточнюється.

Про це заявив керівник російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов, якого цитує РБК.

Росія на тлі стягування військ до кордонів України вкотре звинувачує Україну в неназваних "провокаціях", які нібито готуються.

"Все чітко було з'ясовано і сказано, і попереджено. Ми терпіти не будемо, коли атакуватимуть наших громадян. Це тільки собаки гавкають. Вовк він кусає, та й годі.

Як начальник генерального штабу (російський генерал Валерій Герасимов – УП) заявив, Росія на всі провокації може відповісти. І не дозволить своїх громадян кривдити, а тим більше вбивати".

Американські спецслужби з'ясували, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення в Україну, зокрема, за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій. Кремлю потрібна нагода для розв'язання повномасштабної війни, при цьому Москва розраховує звинуватити Київ у провокаціях на Сході України.

УП

луганщина росія ескалація загроза провокація донеччина

Знак гривні
Знак гривні