Росія планує скинути законний уряд України і поставити свою маріонетку

Заступник прем'єр-міністра Великої Британії й міністр юстиції Домінік Рааб заявив, що проти Росії будуть запроваджені санкції в разі приведення проросійського політика до влади в Україні.

Міжнародна спільнота, союзники з Європи, США та НАТО, ми стоїмо пліч-о-пліч, коли говоримо, що будуть дуже серйозні наслідки, якщо Росія спробує вдертися в Україну або приведе до влади маріонетковий режим», – сказав Рааб.

За його словами, йдеться про серйозні заходи проти Москви, серед яких ряд фінансових та економічних санкцій. Рааб також додав, що відповідь Британії буде міцною та узгодженою з її союзниками на Заході.

Вчора МЗС Великої Британії заявило, що у контексті військової ескалації з боку РФ особливу роль може грати план Кремля привести проросійського політика до влади в Україні. Як потенційного кандидата уряд РФ розглядає колишнього депутата Євгена Мураєва. Для цього військовими методами Росія хоче досягнути стану failed state в Україні, за допомогою знищення інфраструктури, "обмеженого" вторгнення або навіть тимчасової окупації.

росія дестабілізація атака

Знак гривні
Знак гривні