Росія перекидає зенітно-ракетні комплекси аж з-під Тихого океану у васальну Білорусь

Росія направляє до Білорусі два дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 "Тріумф" – вони будуть задіяні у "спільних навчаннях" на початку лютого.

Про це заявило Міноборони РФ:

"Два дивізіони ЗРС С-400 "Тріумф" СВО, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, здійснили завантаження техніки на залізничні платформи в Хабаровському краї.

12345.jpg

Ось де розташований Хабаровський край

Підрозділи протиповітряної оборони зроблять марш комбінованим способом – на залізничному транспорті та своїм ходом – на незнайомі полігони Республіки Білорусь".

Після прибуття до Білорусі російські військовослужбовці обладнають та замаскують пускові позиції, проведуть техобслуговування техніки та заступлять на навчальне бойове чергування з протиповітряної оборони.

Повідомляється, що навчання пройдуть у два етапи.

На першому (до 9 лютого) на територію Білорусі перекинуть війська, перевірять їхню готовність та здатність виконати завдання з прикриття важливих об'єктів на території Білорусі.

Під час другого етапу (з 10 по 20 лютого) проведуть спільні навчання "Союзна рішучість-2022", у рамках яких "будуть відпрацьовані питання запобігання та відбивання зовнішньої агресії, а також протидії тероризму та захисту інтересів Союзної держави".

Навчання пройдуть на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Ліснівський, Брестський та Осиповичський, а також на окремих ділянках місцевості, розташованих на території Білорусі.

Планується також задіяти аеродроми Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулищі.

Навчання оголошено на 10 - 20 лютого.

Українська правда

ескалація росія загроза білорусь

Знак гривні
Знак гривні