На вихідні нарешті обіцяють чудову зимову погоду для прогулянок

У ці вихідні погода не випробовуватиме нас на міцність. Штормовий вітер відступить, сильні снігопади зміняться дрібним снігом, а середня денна температура, за даними Sinoptik.ua, становитиме близько -3–4 °С. Чудовий час для зимових родинних прогулянок.

Фото: Ліза Букреєва. Взято з fb-спільноти Українська вулична фотографія
Фото: Ліза Букреєва. Взято з fb-спільноти Українська вулична фотографія

Погода на вихідні у північних та центральних областях

Удень в Києві, на Півночі та в Центрі очікуються слабкі морози до -3–5 °С, уночі — помірні морози до -9 °С (до -11 °С у Сумській та Чернігівській областях). У суботу періодично падатиме невеликий сніг, який не завадить прогулянкам та активному відпочинку на природі. 23 січня опадів не передбачається — погода буде хмарною, а вітер слабкий.

Прогноз погоди на 22–23 січня на Півдні

В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях погода буде з мінливою хмарністю, але без опадів, температура повітря становитиме близько 0 °С. Враховуючи вітер до 10 м/с, може бути досить незатишно, тож одягайтеся тепліше. Вночі очікуються помірні морози до -6–8 °С. Лише у неділю, за даними Sinoptik.ua, на Херсонщині можливий невеликий сніг.

Погода в західних регіонах України

На Заході країни субота принесе невеликий сніг та слабкі морози (до -1–3 °С), у неділю термометри покажуть -3–5 °С. Ночі помірно морозні — до -8 °С. У неділю у Рівненській, Волинській та Житомирській областях обійдеться без опадів, у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Тернопільській областях пройде невеликий сніг. У Карпатах все ще небезпечно — через рясні снігопади у високогірних районах Закарпатської та Івано-Франківської областей оголошено третій рівень сніголавинної небезпеки.

Погода на Сході

У суботу у східних регіонах буде без опадів, зі слабкими морозами вдень (до -3–5 °С) та помірними вночі (до -7–10 °С). У неділю погода буде сніговою — у Донецькій та Дніпропетровській областях опади очікуються до вечора, а в Луганській дрібний сніг падатиме цілий день.

Погода на понеділок

Тиждень розпочнеться зі слабких денних морозів по всій Україні, крім південних регіонів. У середньому термометри покажуть -3–6 °С, на Півдні — близько 0 °С. У західних областях погода на початку тижня без опадів, на решті території країни пройде сніг різної інтенсивності.

спорт краса погода зима природа

Знак гривні
Знак гривні