Забудовник забрав у мешканців прибудинкову територію, бо ті створили ОСББ

Забудовник заблокував майданчик, де мешканці ЖК Echo park у Петропавлівській Борщагівці паркували автомобілі.

фото: ЛУН
фото: ЛУН

Забудовник ЖК Echo park у Петропавлівській Борщагівці забрав у мешканців прибудинкову територію, бо вони вирішили створити ОСББ, повідомляє Хмарочос.

Комплекс, який досі не введено в експлуатацію, зводила компанія BD Holding.

Компанія блокує мешканцям доступ до прибудинкової території через те, що вони вирішили створити ОСББ. Жителі будинку тепер не можуть користуватися майданчиком, де раніше паркували автомобілі. За їхніми словами, спочатку забудовник нібито привласнив частину цієї території, і облаштував 30 платних паркомісць, а потім захопив всю ділянку.

Також ОСББ відмовилося від послуг охорони забудовника та встановило на своїй території будку для нової охоронної фірми. Але незабаром представники забудовника спробували забрати будку. Мешканці тоді викликали поліцію, писав «Обозреватель».

Мешканці створили об’єднання, щоб перейти на прямі контракти з постачальниками комунальних послуг. До того п’ять років їх обслуговувала сервісна компанія від забудовника, яка брала за послуги у кілька разів більше.

«У нас вода не знаємо звідки постачається, приїзжав водоканал, казав, що ми ніяк не підключені до каналізації, і забудовник ніяк це не оплачує. І зараз будинок живиться від трансформатора забудовника, електроенергія поставляється по тарифу комерційному. В грудні ми зараз очікуємо вже у районі 6,15 грн за кіловат», – кажуть люди.

Крім того, на територію вже збудованого ЖК не допускаються сторонні провайдери, охорона, ЖЕК, а тільки компанії, афілійовані із забудовником.

будівництво скандал

Знак гривні
Знак гривні