ТЕКСТИ оголошують набір для інтернів на два напрями

Ми шукаємо інтерна, який би допомагав у проєктах з дослідженнями дезінформації та інтерна, котрий би працював над проєктами із журналістики даних.

Інтерн(-ка) в проєкті з дослідження дезінформації повинен мати базові навички роботи в Python, розбиратися в політиці, суспільних проблемах та медіаландшафті. Очікуємо, що наш інтерн багато вчитиметься в процесі виконання завдань. Вітається зацікавлення NLP (natural-language processing – обробка природної мови). Дуже бажано уміти писати тексти живою мовою і просто пояснювати складні поняття.

Інтерн(-ка), що працюватиме над проєктами з журналістики даних. Тут шукаємо людину, яка б знала html-верстку, та цікавилася інтерактивною графікою, яку можна робити у d3.js. Базові навички з програмування в R або Python були б суттєвою перевагою. Також важливо мати журналістські навички: уміти виділити головне, уміння ставити запитання та вміння писати тексти зрозумілою мовою.

Ідеальних знань і умінь від інтернів не очікуємо, всього, що не вмієте чи не знаєте – навчимо. Головне – це прагнення вчитися та опановувати нові інструменти роботи з даними і їхні візуалізації. Інтерни працюватимуть як над своїми проєктами, так і в команді з іншими дата-журналістами та аналітиками Текстів.

Умови:

– інтернатура триватиме 5 місяців.

– оплата дозволятиме прожити в Києві.

– інтерн має витрачати роботу в Текстах 4 години протягом робочого дня. Можна в один день працювати більше, в інший –менше, але це має бути 20 годин на тиждень

– двічі на тиждень потрібно обов'язково працювати з редакції.

Чекаємо на ваше резюме та мотиваційний лист: texty.org.ua(равлик)gmail.com (у темі листа вказуйте “Інтернатура”). Надсилайте до 31 січня 2022 року.

редакційне

Знак гривні
Знак гривні