Курйоз дня. П'яний полковник поліції виявився "татом у декреті"

Принаймні формально.

Полковник поліції В’ячеслав Єфтеній, якого п'яним спіймали за кермом автомобіля і який намагався "домовитися" з патрульними, під час інциденту не перебував на посаді начальника управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Одеській області, бо перед тим пішов у відпустку по догляду за дитиною.

Єфтеній, скріншот з відео. До речі: ви теж бачите напис на сміттєвому баку?
Єфтеній, скріншот з відео. До речі: ви теж бачите напис на сміттєвому баку?

"Особа, про яку йдеться у повідомленнях ЗМІ – В’ячеслав Єфтеній – з 1 вересня 2021 року перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Наказ про його відпустку виданий 30 серпня 2021 року за підписом керівництва Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції", – йдеться на сайті Нацполіції.

Вночі 8 січня патрульні на Буковині зупинили водія, котрий проїхав на заборонний знак. Під час розмови у нього виявили ознаки сильного алкогольного сп'яніння. 

За кермом був В'ячеслав Єфтеній – начальник управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Одеській області, котрий наразі у відпустці по догляду за дитиною.

Єфтеній зізнався, що сів п’яним за кермо свого позашляховика Mercedes G 63 AMG і намагався "домовитися" з правоохоронцями.

Він також розповів, що у салоні авто була його дружина і що шість місяців тому він став батьком. Дружина була твереза, але не сіла за кермо, бо "не знає місцевості".

Він каже, що полковник і що знайомий із керівництвом правоохоронців. Зокрема, він називав прізвище "Жуков" і заявив, що розраховує на лояльність правоохоронців, оскільки він колега.

Також він попросив його не "оформляти" і повідомив, що сам у подібних ситуаціях відпускав людей, щоб вони не "сиділи" та закликав патрульних вимкнути камери, щоб "поговорити".

У пресслужбі чернівецької поліції інформацію про випадок підтвердили.

Нетверезого правоохоронця зупинили через проїзд на заборонний знак, але під час розмови у нього виявили ознаки сильного алкогольного сп'яніння. Єфтеній відмовився проходити тест на стан алкогольного сп’яніння.

За цим фактом поліцейські оформили протоколи за ч. 1 ст. 122 (проїзд на заборонний знак) та ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП.

За інформацією одеського видання, Єфтеній був за кермом нового Mercedes G 63 AMG 2020 року випуску, вартістю близько 200 тис. євро, який не вказаний у його декларації.

Раніше Єфтеній був заступником начальника волинського управління боротьби з організованою злочинністю, згодом очолював житомирське і рівненське управління боротьби з організованою злочинністю.

У 2016 році він не потрапив під переатестацію. Спочатку правоохоронець пішов на лікарняний, пізніше атестаційна комісія рекомендувала його звільнити, але той через суд оскаржив це рішення і повернувся на службу.

За матеріалами УП, Захід.нет і Думської

автомобілі буковина одещина курйоз поліція кримінал корупція

Знак гривні
Знак гривні