Мешканці ЖК в "європейській столиці" мусять опалюватися дровами

У житловому комплексі «Кузьмінський-2» біля Сирецького парку в Києві почала працювати твердопаливна котельня. Мешканцям недобудованої багатоповерхівки доводиться опалювати будинок дровами.

ЖК «Кузьмінський-2» пов’язують із забудовником-утікачем Анатолієм Войцеховським – засновником групи компаній «Укогруп». 14 незаконних об’єктів Войцеховського заарештували в лютому 2019-го, – пише The Village.

Сам Войцеховський утік до Польщі, ЖК «Кузьмінський-2» не добудували. До будинку не підвели жодні комунікації: немає ні газу, ні централізованого водопостачання, ні каналізації. Тож жителі вимушені опалювати багатоповерхівку дровами, причому вони роблять це не перший рік.

У 2020-му про проблеми мешканців «Кузьмінський-2» писала служба новин ТСН. Тоді жителі розповідали, що за тиждень вони спалюють фуру лісу, щоб у квартирах було тепло.

За інформацією ТСН, у будинку система опалення зроблена з порушенням протипожежних норм. Жителі приватного сектору, що поруч із ЖК «Кузьмінський-2», неодноразово плутали дим, що йде із труби багатоповерхівки, із пожежею й викликали пожежників.

абзац будівництво київ

Знак гривні
Знак гривні