Росія готова до атаки: запасів достатньо щонайменше на тиждень активних бойових дій – CNN

Джерела в уряді США підтвердили CNN, що Росія розташувала війська та розгорнула допоміжні засоби, такі як шпиталі, і може почати масоване вторгнення в Україну у будь-який момент. Наразі запасів достатньо для 7-10 днів активних наступальних дій.

Нові подробиці про підготовку Росії до вторгнення пояснюють підвищену тривогу американських чиновників.

За словами одного джерела, знайомого з цим питанням, нинішній рівень техніки, розміщеної у одному з районів поруч з Україною, може забезпечувати фронтові сили 7-10 днів, а інші підрозділи підтримки протягом місяця.

Представник від Демократичної партії Майк Квіґлі з Іллінойсу, який входить до комітету з розвідки Палати представників, розказав CNN, що він вважає, що Росія має можливість вдертися, «коли вона захоче», додавши, що «можливості Росії були б еквівалентні сучасному бліцкригу».

Високопоставлений чиновник адміністрації сказав CNN, що США "за останні дні бачили додаткові російські війська, додані до прикордонного регіону", але джерело відмовилося уточнити, скільки військових.

Поки що незрозуміло, чи має намір президент Росії Володимир Путін вторгнутися, чи нарощування є грою на межі, щоб отримати поступки від Заходу, зазначили чиновники.

Від редакції: як зауважують багато військових фахівців, у Росії недостатньо сил для окупації України. Однак, найпевніше, це не є головною метою. На нашу думку, скоріше в планах ворога знищити боєздатні частини ЗСУ, у тому числі оточити завдяки удару з півночі та півдня угрупування ООС, знищити інфраструктуру та промисловість під час наступу, можливо, захопити декілька лівобережних/південних областей або спробувати відрізати Україну від моря. Та головне, привести до влади у будь-який спосіб проросійський маріонетковий уряд.

У зв'язку з останнім, зараз нашій владі варто було б обмежити пересування таких осіб як Медведчук. І про всяк випадок слід нарешті припинити існування Окружного адмінсуду Києва, до якого нещодавно надійшов позов про незаконність усунення Януковича з посади Верховною Радою у 2014 році. "Політичні проститутки", як самі про себе казали голова суду Вовк та його колеги, можуть винести на замовлення Кремля потрібне рішення (хоча це не їхня юрисдикція), і у Путіна буде свій ручний, майже "легітимний" президент з Ростова.

росія війна напад

Знак гривні
Знак гривні