Укргазвидобування заявило про розробку нового родовища газу на Харківщині

Компанія «Укргазвидобування», що входить до структури Нафтогазу, заявила про розробку нового Моспанівського родовища в Харківській області. Підприємство 2 грудня оцінило потенціал родовища у до 5 мільярдів кубічних метрів запасів газу.

Перша пошукова свердловина, зазначають у компанії, забезпечує 239 тисяч кубічних метрів палива на добу, – передає Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу компанії.

«Свердловину впродовж чотирьох місяців (червень – жовтень 2021 року) споруджувала бурова бригада Укрбургазу – внутрішнього бурового підрядника, із залученням модернізованого бурового верстата вантажністю 320 тонн. Свердловина має вертикальний профіль та глибину 4 150 метрів. Наразі продовжуються випробування і дослідження», – додають у пресслужбі.

Як повідомив директор дивізіону Нафтогазу з розвідки та видобування Олександр Романюк, на ділянці Моспанівського родовища провели тримірну сейсмічну розвідку у 2019 році.

Загалом Укргазвидобування, за повідомленням, визначило «10 площ, які мають найбільші перспективи для нарощення запасів українського газу», для них розробили програму з геологічної розвідки на найближчі три роки.

харківщина газ

Знак гривні
Знак гривні