Російські соцмережі остаточно викупило оточення Путіна

Російський холдинг USM олігарха Алішера Усманова остаточно продав свою частку акцій компанії VK (колишня Mail.ru Group). Покупцем стала «СОГАЗ» — дочірня компанія Газпрому, якою керує найближче оточення президента РФ Володимира Путіна. Воно тепер цілком контролює «ВКонтакте», «Одноклассники» та Mail.ru

Про це йдеться у пресрелізі акціонерного товариства «СОГАЗ», передає Громадське телебачення.

Повідомляється, що «СОГАЗ» братиме 45-відсоткову участь у капіталі «МФ Технології», який контролює 57,3% голосів VK (колишня Mail.ru Group). Суму угоди не розголошують.

За даними офіційного звіту, станом на січень 2021 року найбільшими акціонерами «СОГАЗ» були двоюрідний племінник Путіна Михайло Шеломов, Юрій Ковальчук, який входить до найближчого оточення президента РФ, компанія «Газпром», якою керує наближений до Путіна Олексій Міллер, а також Антон Устінов, колишній помічник президента Роснафти Ігоря Сєчіна.

Нагадаємо, у середині листопада свою частку в «МФ Технологіях» вирішив продати також «Сбер». Новим власником його 36% акцій стане «Газпромбанк». Сума угоди становить 12,8 млрд рублів (приблизно 4,7 млрд гривень).

Більше про VK 

Зазначимо, що компанію Mail.ru Group перейменували на VK у жовтні 2021 року. До її складу входять соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», сервіс доставки Delivery Club, пошта Mail.ru, My.Games, GeekBrains та інші продукти.

В Україні Mail.ru «ВКонтакте» та «Одноклассники» заблоковані з 2017 року указом тодішнього президента Петра Порошенка. У 2020 році Зеленський продовжив заборону.

росія путін соцмережі

Знак гривні
Знак гривні