«Нова пошта» вирубала ділянку лісу під Києвом (ФОТО) Обіцяє висадити нові дерва

«Нова пошта» вирубала ліс під Києвом, де будуватимуть новий сортувальний термінал компанії зі злітно-посадковою смугою.

Дерева зрубали біля Бориспільської траси, поблизу сіл Проліски та Щасливе.

Untitled.jpg

Проліски та Щасливе — праворуч на карті, ліворуч показано частину Києва для розуміння місця

«Тисячі пеньків. Саме так виглядає майбутнє летовище Нової пошти. Його будують для розрекламованої опції — доставка товарів безпілотниками», — повідомив депутат Київської облради Володимир Горковенко, якого цитує Хмарочос.

12345.jpg

Коментар під дописом депутата

Представник «Нової пошти» Андрій Волошко підтвердив, що ліс вирубано на ділянці під будівництво. Однак запевняє, що компанія отримала всі дозволи, зокрема зареєструвала в ДІАМ повідомлення про початок підготовчих робіт і отримала лісорубний квиток, який дозволяє здійснювати заготівлю деревини під час вирубки.

«Нова пошта», за словами Волошка, повністю сплатила вартість дерев в обласний, районний бюджети та бюджети Щасливської сільради, коли ділянка була передана у приватну власність.

«Також Нова пошта підписала договір із Державним агентством лісових ресурсів на висадження нових лісових ділянок у Бориспільському районі загальною площею 15 гектарів. Додатково компанія доглядатиме за новими насадженнями протягом двох років», — запевняють у НП.

Першу чергу нового сортувального термінала між Києвом та аеропортом «Бориспіль» «Нова пошта» планує відкрити у 2022 році. У будівництво інвестують один мільярд гривень.

Термінал буде обладнаний злітно-посадковою смугою для безпілотних літальних апаратів. Його загальна площа становитиме 35 тисяч квадратних метрів. Від Текстів, нагадаємо, що НП започатковує доставку вантажів безпілотниками. Тестові запуски відбувалися на безпілотниках українського виробництва. Круто, що в Україні є компанії, котрі можуть реалізовувати технічно складні проєкти.

київщина бізнес київ екологія

Знак гривні
Знак гривні