Одним «слугою» менше. Депутат Роман Соха заявив про вихід із президентської фракції

30 листопада на пленарному засіданні Верховної Ради депутат від «Слуг народу» Роман Соха заявив про вихід із фракції. З парламентської трибуни він розкритикував президента Зеленського, який, на його думку, відійшов від своїх передвиборчих обіцянок.

"Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя – люди, які ніколи не були в політиці, не є дотичними до схем і не грабували країну... Сьогодні я бачу призначення пана Шурми заступник голови Офісу президента. Це колишній функціонер проросійського "Опозиційного блоку", він намагався зірвати справедливі вибори в Запоріжжі.

Соха також заявив сказав, що Шурма для нього – "остання крапля", також він не розуміє залишення на посаді заступника голови ОПУ Олега Татарова і першого заступника секретаря РНБО Демченка.

"Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають принципам, які ми декларували, ідучи на вибори... Саме тому я прийняв важке, але справедливе рішення – я виходжу з фракції "Слуга народу", – заявив він.

Роман Соха раніше увійшов до міжфракційного обʼєднання звільненого з ініціативи Зеленського ексспікера Дмитра Разумкова "Розумна політика". Він був обраний за мажоритарним округом, тож автоматична втрата мандата після виходу з фракції йому не загрожує.

слуга народу відставка Рада

Знак гривні
Знак гривні