Наука стала чистішою. В Іллі Киви забрали кандидатський ступінь

На засіданні атестаційної колегії Міністерства освіти й науки скасували рішення спецради Інституту підготовки кадрів Держслужби зайнятості про присудження депутату від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киві наукового ступеня кандидата наук з держуправління. Про це повідомила народний депутат від фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина у своєму Telegram-каналі.

кива.webp

Ділки від науки, завдяки яким Кива "наколядував" собі диплом кандидата наук, теж отримали по заслугах. Керівника спецради, наукового керівника та опонентів позбавили права займатися відповідними видами наукової діяльності протягом двох років.

Нагадаємо, Ілля Кива «захистив» дисертацію у квітні 2021 року на базі Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості. Тема його наукового доробку "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС і України)". Захист відбувався в закритому режимі. Попри обурення громадськості та науковців такою відвертою й цинічною профанацією дисертаційного процесу, Кива офіційно пробув кандидатом наук ще пів року.

мезозой кива наука

Знак гривні
Знак гривні