Американець 43 роки просидів за вбивство, якого не скоїв. Людина, що його ідентифікувала, заявляла, що помилилась – не допомогло

Кевін Стрікленд відсидів у в'язниці штату Міссурі 43 роки через хибне засудження за потрійне вбивство. Четверта потерпіла, яка вижила, помилково ідентифікувала чоловіка як нападника. Згодом вона заявляла, що помилилась, і намагалася добитися перегляду справи, але померла, не дочекавшись цього.

Про цю історію пише Громадське з посиланням на CNN:

Чотирьох людей підстрелили 25 квітня 1978 року у Канзас-Сіті. Унаслідок цього троє загинули, а одна дівчина — Синтія Дуглас — вижила. Вона відразу впізнала двох нападників, які визнали себе винними.

Справжні вбивці відсиділи у в'язниці приблизно по 10 років.

Однак Стрікленда дівчина впізнала наступного дня після стрілянини: у нього нібито було волосся, як у нападника. Дуглас стверджувала, що не одразу ідентифікувала третього причетного, бо вживала коньяк і марихуану.

Стрікленд отримав 50 років ув'язнення без можливості умовно дострокового звільнення за злочин, який не вчиняв. Довший термін пов'язано саме з тим, що він відмовився визнавати провину за злочин, до якого не мав жодного стосунку.

Сама Синтія потім заявляла, що зробила помилку й неправильно ідентифікувала Стрікленда. Вона намагалася звільнити чоловіка з в'язниці. Постраждала померла у 2015 році.

На початку листопада суд провів три слухання, на яких повторно розглянув докази щодо Стрікленда. З чоловіка зняли всі звинувачення та звільнили із в'язниці 23 листопада.

«Я не думав, що цей день настане», — сказав Стрікленд. Чоловік розповів, що дізнався про своє звільнення з теленовин: він дивився серіал по телебаченню, коли його зупинили через термінові новини.

Наразі на сайті GoFundMe збирають гроші на допомогу Стрікленду, оскільки штат Міссурі не надає грошової компенсації за помилкове ув'язнення.

Згідно з Національним реєстром виправдань у США, ув'язнення Стрікленда було найдовшим протиправним затриманням у Міссурі та одним із найдовших у країні.

У 2020 році по всій країні було 129 виправдань у помилковому засудженні. Усі виправдані торік втратили за ґратами загалом 1737 років.

суспільство кримінал сша суд

Знак гривні
Знак гривні