Значення математики при вступі до вишів підвищиться

Зокрема, це стосується спеціальності "журналістика". Як редакція, що займається журналістикою даних, ми цьому радіємо та всіляко це вітаємо.

Значення сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з математики при вступі до вишів у 2022 році підвищиться.

Про це свідчить аналіз переліку конкурсних предметів для вступу на навчання на програми бакалавра у 2022 році, що затверджений Міністерством освіти і науки разом з Умовами прийому до вищих навчальних закладів у наступному році, – передає портал Освіта.

Загалом для вступу до вишу для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра наступного року абітурієнти подаватимуть сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох у випадку проведення творчого конкурсу). За такої умови першим конкурсним предметом традиційно є українська мова або українська мова і література.

Водночас у порівнянні з цьогорічною вступною кампанією роль математики буде підвищена для вступу на спеціальності «Політологія», «Журналістика», «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення», де математика стане другим обов'язковим конкурсним предметом.

Також зміни у переліку конкурсних предметів стосуватимуться спеціальностей галузі «Міжнародні відносини». Зокрема, для вступу на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» результат ЗНО з математики став третім конкурсним предметом замість кількох предметів на вибір.

Це ж стосується й вступу на спеціальність «Міжнародні економічні відносини», для вступу на яку математика стала другим обов'язковим предметом.

Водночас при вступі на всі спеціальності галузі «Охорона здоров’я» у вступників з'явиться вибір – замість другого обов'язкового предмета "математика", абітурієнт зможе обрати математику або біологію.

Окрім того, результати ЗНО з математики традиційно будуть потрібні вступникам на спеціальності, що пов'язані з інформаційними технологіями, інженерією, комунікаціями, виробництвом, будівництвом, соціальною роботою, транспортом тощо.

освіта математика

Знак гривні
Знак гривні