Надію Савченко впіймали з фальшивим Covid-сертифікатом

Колишня народна депутатка Надія Савченко та її сестра Віра намагалися потрапити в Україну з підробленими сертифікатами про вакцинацію проти Covid, це виявили в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Поліція повідомляє, що "притягує до відповідальності колишню нардепку за використання підробленого Covid-сертифіката", але не називає її імені. Жінка із сестрою в аеропорту намагалися використати підроблені сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну. 

За даними джерел УП, йдеться про Надію Савченко та її сестру. 

"Днями в аеропорту "Бориспіль" під час перевірки документів працівники Державної прикордонної служби виявили у двох жінок сертифікати вакцинації проти Covid-19 із явними ознаками підробки. Встановлено, що одна із фігуранток є колишньою народною депутаткою. Інформацію про правопорушення передали до поліції".

За фактом використання підроблених документів було розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Розслідування проводять дізнавачі поліції Київщини. 

Підроблені документи вилучили й направили на проведення необхідних експертиз.

Найближчим часом буде прийнято рішення про оголошення підозри фігуранткам. 

Надія Савченко – колишня військова льотчиця і колишня народна депутатка, Герой України (2015). Вона стала нардепом (2014–2019), бувши політв’язнем Кремля, була також делегатом Парламентської асамблеї Ради Європи (2014–2016).

Потім Савченко потрапила під слідство 22 березня 2018 року: її запідозрили у підготовці терористичних актів та держперевороту. 16 квітня 2019 року її звільнили з-під варти.

савченко пандемія київщина кримінал коронавірус

Знак гривні
Знак гривні