На Канарах дроном рятують собак від лави

На Канарських островах після виверження вулкану троє собак опинилися у пастці, утвореній лавою, на закинутому подвір’ї (згодом уточнили, що йдеться про чотирьох псів). Тепер їх спробують врятувати звідти дроном.

фото з сайту Reuters
фото з сайту Reuters

Про це пише Reuters, – передає Громадське.

Так, 19 жовтня іспанський оператор безпілотників Aerocamaras отримав дозвіл провести рятувальну операцію щодо чотирьох виснажених тварин, спіймавши їх сіткою, прикріпленою до дрона.

Ці собаки вже кілька тижнів заблоковані на подвір'ї, покритому вулканічним попелом на острові Ла-Пальма.

Увесь цей час їх підгодовували з дронів, скидаючи пакети з їжею. Але досі ніхто не міг придумати, як витягнути звідти тварин.У цей район заборонено літати вертольотом через гарячі вулканічні гази, що можуть пошкодити гвинти.

2.jpg

Службам з надзвичайних ситуацій запропонували порятунок дроном, і вони дали дозвіл.

Хайме Перейра, генеральний директор оператора безпілотників Aerocamaras, сказав, що вони планують відправити 50-кілограмовий дрон, оснащений широкою сіткою, щоб спробувати виловити собак по одній. Потім їх відправлять у безпечне місце на відстані 450 метрів від лави.

«Це перший раз, коли тварину рятують за допомогою безпілотника, і вперше її потрібно буде зловити. Якщо це останній шанс для собак, тоді ми йдемо по них», — сказав Перейра.

У оператора буде лише чотири хвилини, щоб заманити кожну собаку до сітки, і ще чотири хвилини, щоб відлетіти на безпечну відстань.

«Чого ми не хочемо, то це розрядки акумуляторів під час польоту над лавою», — наголошує Перейра.

Наразі тривають випробувальні польоти. Але успішність місії залежатиме від того, як собаки відреагують дрон: «Вони тижнями їли дуже мало. Вони можуть злякатися безпілотника».

катастрофа тварини іспанія суспільство собака

Знак гривні
Знак гривні