До держдачі Зеленського приїхав «автомайдан» з фаєрами (ВІДЕО)

Офшорні скандали, співпраця з олігархами, ігнорування "вагнергейту". Активісти з фаєрами закликали до відповіді Зеленського в нього під будинком.

Акція під держдачею в Конча-Заспі, де мешкає президент Володимир Зеленський із сім'єю, завершилася запаленими фаєрами та пропаленим портретом глави держави, – пише Цензор з місця подій.

"Наше завдання – показати, що події останніх 10 днів, з тим що президент зізнався у дзвінку Лукашенку і попередженні про "вагнерівців", справою Мецгера, нападом на журналістів, з "Ошфорами-95", із позавчорашнім нападом на наших активістів, які намагалися розгорнути банер про Коломойського, зі вчорашніми й сьогоднішніми "тітушками" – це виходить далеко за межі поведінки влади. У нас немає як таких політичних вимог, оскільки вони недоречні на тлі такої кількості проблем", – пояснив Суспільному співорганізатор акції та лідер партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко.

Водночас він зазначив, що активісти "не хочуть революції".

"Ми хочемо спокійно працювати й мати еволюційний політичний процес, щоб не було вуличних заворушень, вогнів, щоб нічого не горіло", – додав лідер "Демсокири".

Інший співорганізатор заходу, який представляє "Рух опору капітуляції", Ілля Кононов заявив, що "це автомарш розгніваних громадян до Зеленського в Конча-Заспу". За його словами, причин для проведення такого заходу досить.

"Ми хочемо показати владі, що вона буде відповідати за узурпацію в парламенті, за саботаж розслідування "вагнергейту", за офшорні скандали, що влада говорить про боротьбу з олігархами та нічого не робить. Зрештою, за поліцейське свавілля, за те, що поліція напала на людей за банер у руках. Ми хочемо прийти й показати, що доведеться відповідати перед країною, суспільством як Зеленському, так і його оточенню. Саме для цього ми рушаємо до нього, щоб не можна було сказати, що ми не змогли до нього достукатися", – сказав Кононов.

За підрахунками організаторів, біля будинку Зеленського зібралося приблизно 100–150 активістів, які тримали плакати з написами: "Це вже навіть не Квартал-95, а аншлаг-аншлаг", "Тебе судитимуть за вагнергейт" тощо.

При цьому будинок президента охороняли приблизно 500 правоохоронців. Також на місці чергували представники Червоного хреста.

Згодом активісти запалили фаєри, а також розгорнули банер із зображенням Зеленського та написом "Коломойського — під санкції". Саме цей банер 8 жовтня поліція відібрала в активістів, коли вони намагалися його розгорнути в столиці.

зеленський протест

Знак гривні
Знак гривні