Пенсіонери, рибалки та «порохоботи». Хто нібито фінансує «Слугу народу»

За звітами партії “Слуга народу”, її фінансують численні донори, реальне становище яких ніяк не відповідає зазначеним внескам.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.info, які вирішили особисто поспілкуватися зі “спонсорами”, – передає Прямий.

Так, 29-річний менеджер з Києва Ігор Купрієць нібито пожертвував на партію “Слуга народу” 995 тисяч гривень. За словами ж батьків Ігоря, із зарплатою менеджера неможливо робити такі внески.

Ще таких п’ять спонсорів живуть у Корчуватому Київської області. Відповідно до звіту партії, подружжя пенсіонерів поповнили рахунок “Слуги народу” на 400 тисяч гривень. До слова, пенсія Марії Йосипівни становить 2200 гривень.

Крім того, пенсіонери Ніна Анатоліївна і Віктор Сергійович нібито пожертвували 800 тисяч гривень, але їх не було вдома.

Журналісти побували й у Нетішині Хмельницької області. Віталій Володимирович, який нібито дав “Слузі народу” мільйон у вересні 2020 року, у жовтні того ж року балотувався на виборах від партії Петра Порошенка “Європейська солідарність”. За словами чоловіка, він ніколи не донатив “слуг”.

61-річна бухгалтерка Галина Михайлівна зізналась, що перерахувала партії 1,5 мільйона гривень, але звідки взяла такі гроші — пояснити не змогла.

Найщедрішим “донором” партії виявився Віктор Михайлович, який продає рибу на ринку. Він нібито переказав 1,8 мільйона гривень.

В одному під’їзді з чоловіком живе пенсіонерка Маргарита Олександрівна, яка пожертвувала “Слузі народу” 955 тисяч гривень.

корупція слуга народу

Знак гривні
Знак гривні