Заступник голови ОП заробив на вояжах президента і виборчій кампанії партії

ТОВ Goodmedia, яке належить родині заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, заробило на проведенні президентського форуму "Україна 30" у 2021 році та на передвиборчій кампанії партії "Слуга народу" у 2020-му.

Про це пишуть водночас "Наші гроші" та "Бабель" й передає УП.

Goodmedia заснував і до березня 2020 року очолював заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Потім на чолі компанії стала його дружина Олена Тимошенко. Але до вересня 2021 року Кирило Тимошенко значився на сайті компанії як CEO.

Видання "Бабель" повідомило, що ТОВ Goodmedia без конкурсу стало організатором форуму "Україна 30" і отримало за свої послуги мільйони гривень.

9 компаній стали партнерами форуму, що відбувався з ініціативи Володимира Зеленського з лютого до серпня 2021 року в київському виставковому центрі "Парковий".

Компанія "Гудмедіа" отримала щонайменше 6,5 млн грн від структур Ріната Ахметова, Андрія Веревського, Юрія Косюка, Олександра Гереги та інших великих бізнесменів, які платили за участь їхніх спікерів у форумі.

За інформацію "Бабеля", від ДТЕК ВДЕ компанія Тимошенків одержала 3,5 мільйона гривень (696 тисяч за "Україна 30. Платіжка" і 2,78 мільйона за "Україна 30. Екологія"). 

За участь у профільних дискусіях на "Україні 30" платили й неурядові організації. NGO перераховували гроші не Goodmedia, а ФОПам, розповів один з учасників форуму.

Після публікації на "Бабелі" до "Наших грошей" потрапили дані про заробітки фірми Тимошенко і на передвиборчій кампанії "Слуги народу" на місцевих виборах, що відбулися 25 жовтня 2020 року.

Виявилося, що ТОВ "Гудмедіа" отримало 1,23 млн грн за послуги з організації та проведення корпоративних заходів партії "Слуга народу" та її регіональних організацій.

За захід у Запоріжжі 19 серпня сплачено 100 тис. грн, у Херсоні 20 серпня – 123 тис. грн, у Миколаєві 21 серпня – 116 тис. грн, у Дніпрі 26 серпня – 79 тис. грн, у Кропивницькому 27 серпня – 95 тис. грн, у Каневі 28 серпня – 97 тис. грн, у Полтаві 1 вересня – 104 тис. грн, у Харкові 2 вересня – 100 тис. грн, у Сумах 8 вересня – 113 тис. грн, у Житомирі 8 вересня – 90 тис. грн, у Хмельницькому 9 вересня – 106 тис. грн, в Одесі 12 вересня – 111 тис. грн.

zelens-kyy-kaniv.png

Підтвердження фінансовим відносинам "Слуги народу" та "Гудмедіа" є на сайті НАЗК.

У квартальному звіті партії вказано, що вона заплатила фірмі Тимошенко 1,23 млн грн за послуги проведення заходів, але без розшифровки, яких саме.

У вказані дати президент Володимир Зеленський перебував із робочими візитами у вищезгаданих містах. Паралельно він взяв участь у презентації деяких кандидатів від партії "Слуга народу" на місцевих виборах і закликав підтримати їх.

Окрім плати за організацію передвиборчих заходів Зеленського, ТОВ "Гудмедіа" у 2020 році також отримало кошти за виробництво серії відео- та радіороликів "Україна – це ти" й "Вирішуєш ти" на загальну суму 250 тис. грн.

зеленський

Знак гривні
Знак гривні