Графік дня. Covid-19 у США почав убивати переважно прихильників Трампа

Це не змова, а якраз, так би мовити, побічний наслідок любові до теорій змови. Прихильники Трампа значно менше вакцинуються (з різних причин) – ось і більше помирають.

Нині, коли вакцини давно наявні, але не всі хочуть їх отримати, у США дуже чітко намітилася більша смертність серед запеклих республіканців.

Про це пише New York Times.

Нині 86% демократів вакцинувалися принаймні один раз, на противагу 60% республіканцям.

(Порівняйте навіть нижчу цифру республіканців з Україною, де понад половина людей добровільно ризикує померти, аби лише не вакцинуватися, й значна частина купує фальшиві довідки замість отримати безкоштовні щеплення).

Розбіжність у США тепер така, що кожен штат, де домінують демократи, має вищий рівень вакцинації, ніж кожен штат, де переважають республіканці.

Оскільки ж вакцини запобігають серйозним наслідкам, і, зокрема, смертям – то Covid-19 почав убивати передусім республіканців.

На графіку:

На іншому графіку видно також, як із новою хвилею (та водночас зростанням розбіжності у вакцинації) різко зростає різниця у смертності між місцями, де багато голосували за демократа Байдена (синім), та місцями, де багато голосували за республіканця Трампа (червоним):

Детальніше про методологію, конкретні місця та більше про цифри - у New York Times

трамп суспільство пандемія сша вакцинація коронавірус байден

Знак гривні
Знак гривні