Британці панічно закуповують пальне. Уряд може залучити армію для контролю

Уряд Великої Британії розглядає можливість використання армії для допомоги в постачанні палива, оскільки деякі мережі заправок повідомляють, що до 90% їх АЗС вичерпали запаси.

Черга на заправку Texaco в Лондоні вчора, фото Reuters
Черга на заправку Texaco в Лондоні вчора, фото Reuters

Пальне є, нема кому возити

Як повідомляє "Європейська правда", про рішення уряду Британії пише The Times.

За даними видання, прем'єр-міністр Борис Джонсон вже сьогодні прийме рішення про використання армії. Військові водії, швидше за все, будуть водити цистерни з бензином з терміналів на АЗС протягом декількох днів.

Цей крок був зроблений після того, як Джонсон оголосив, що 5000 іноземних водіїв вантажівок будуть допущені в країну в спробі скоротити затримки з постачанням на заправні станції.

Кілька днів поспіль на АЗС спостерігаються великі черги та панічне скуповування пального. Проблема виникла через нестачу водіїв, які б доставляли пальне з великих терміналів. 

Термінове вербування іноземних водіїв

Високопоставлені джерела в уряді повідомили, що на видачу віз іноземним водіям може знадобитися два тижні. Деякі члени кабінету міністрів стурбовані тим, що через брак водіїв вантажних автомобілів у всій Європі їх приїде менше, ніж необхідно.

Асоціація роздрібних торговців бензином (PRA), яка представляє більшість бензозаправних станцій у Британії, підрахувала, що від 50 до 90 відсотків з них порожні.

PRA повідомила, що до 90% заправних станцій, які вона представляє, або близько 5500, заявили про те, що у них повністю закінчилося паливо. У Британії приблизно 8000 автозаправних станцій, а це означає, що більша частина з них незабаром буде порожня. Деякі АЗС повідомили про 500-відсоткове збільшення попиту.

В уряді кажуть, що немає жодних проблем з паливом, питання тільки в тому, щоб доставити його на заправки.

Напередодні уряд Британії призупинив дію закону про конкуренцію, що має сприяти розв'язанню проблеми з нестачею пального на АЗС. Такий крок має допомогти компаніями обмінюватися інформацією і надавати пріоритет тим частинам країни, де дефіцит найбільший. 

британія автомобілі криза економіка

Знак гривні
Знак гривні