Скільки медиків і вчителів вакциновано в Україні?

Станом на 23 вересня, за офіційними даними МОЗ, принаймні однією дозою від COVID-19 вакциновані 80% медиків і 62% педагогів.

"Станом на четвер 80% медиків вакциновані першою дозою, 63% – двома дозами. Педагогів – 62% першою дозою, 42% – двома дозами", заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час пресбрифінгу в Києві в п'ятницю, – передає Українська правда.

Сподіваймося, що бодай серед медиків і вчителів небагато людей з липовими довідками

Темпи вакцинації в країні за останні кілька тижнів трохи просіли. Поточний рівень вакцинації в середньому становить 107 тис. щеплень на добу. Однак зараз темпи, за словами Кузіна, нарощуються: за останній тиждень +22% до вакцинації першою дозою.

За минулу добу захворіло 402 учні та 226 вчителів. Випадки захворюваності призводять до зупинки навчального процесу в закладах освіти. Тільки за вчора на самоізоляцію відправили майже 7,3 тис. учнів, а з 1 вересня близько 89 тис. – це ті учні, які мали бути на самоізоляції, через те що контактували з хворим на COVID-19.

Всього нині на самоізоляції перебуває близько 3 тис. класів. На дистанційній формі роботи – 145 закладів середньої освіти, які у зв'язку з реєстрацією випадків коронавірусу перевели навчальний процес на дистанційку.

Як відомо, щоб не йти на локдаун навіть у червоній зоні (а до цього все йде), у конкретній школі має бути вакциновано 80% персоналу бодай однією дозою (ідеться і про вчителів, і про непедагогічних працівників).

медицина коронавірус школа вакцинація

Знак гривні
Знак гривні