Зеленський в ООН про Крим і Росію: «Місце, де зароджувалась ідея ООН, окуповане постійним членом Радбезу»

Президент Володимир Зеленський у своєму виступі порадив "комусь", натякаючи на Росію, не залишати залу під час розмов про агресію та окупацію, а натомість залишити території України.

Також він нагадав, що Ялта і Крим восьмий рік окуповані, і запитав:

"Як ми хочемо оживити ООН, якщо місце, де зароджувалася ідея ООН [Ялта, Крим], окуповане постійним членом Ради безпеки ООН?"

"Ми вдячні, що пункт про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України було включено на порядок денний Асамблеї. Хоча як, залишаючись окупованими, Крим та Донбас можуть зникнути з порядку денного? Це очевидно і не тільки нам.

Я дякую усім державам, які цьогоріч згадали Україну у своїх виступах, саме тут, це дуже важливо, і багатьом іншим, які не соромляться, що Україна їхній друг, партнер, які можуть назвати речі своїми іменами: окупацію назвати окупацією, а агресію назвати агресією.

Не боячись, що хтось там показово покине цю залу. Не треба цього робити, це майданчик діалогу. Щастя Україні це точно не принесе. Щастя Україні могло б принести, якби хтось показово покинув наші державні території, наші державні кордони".

За матеріалом Української правди

окупація анексія крим

Знак гривні
Знак гривні