Вінниця – наш «рай на землі»? Що подобається жителям в українських містах, де люди задоволеніші (ІНФОГРАФІКА)

Як ми писали вчора, українці переважно невдоволені справами в країні загалом – але справами у власних містах у деяких облцентрах дуже задоволені.

Серед найбільш задоволених – Вінниця, Хмельницький та Чернігів, але не тільки вони. Що ж визначає задоволеність на рівні міста – на противагу оцінці ситуації на рівні країни? Це дуже прості, неполітичні речі:

До речі, вчора ми підкреслювали протиставлення між "загальнонаціональним песимізмом" та "локальним оптимізмом" у Маріуполі, який внизу таблиці за задоволеністю напрямом руху країни – але нагорі за задоволеністю власним містом. Ось Маріуполь, зверніть увагу, знову прямо під українським "раєм на землі" (іронія) Вінницею:

А така базова річ, як каналізація, опускає "європейські й туристичні" Чернівці на самісіньке дно:

Більше нормального транспорту й менше маршруток – знову Вінниця й Маріуполь у топі, а туристичні Львів із Чернівцями біля дна.

Осяяна світлом Вінниця – проти похмурих, судячи з настроїв містян, Чернівців:

При цьому цікаво, що Хмельницький, скажімо, за всіма конкретними речами в середнячках, але водночас там найбільше задоволені загалом. За лінком – докладніше й посилання на повний майже 200-сторінковий звіт.

місто економіка соціологія суспільство статистика

Знак гривні
Знак гривні