На Південному мосту в Києві за 200 млн ремонтуватимуть те саме, що недавно «капітально ремонтували»

На Південному мосту за майже 200 млн гривень замінять деформаційні шви. До цього їх «капітально ремонтували». Цього разу роботи на металевій частині Південного мосту мають закінчити до кінця 2022 року.

У Київавтодорі, який робить ремонт, розповіли, що на мосту є 46 деформаційних швів, щодо 18 з яких потрібно провести капітальний ремонт. Зробити це планують протягом 2021–2022 років. Цьогоріч планують замінити чотири-шість деформаційних швів, вартість робіт становить 42 мільйони гривень. Заміну всіх деформаційних швів заплановано виконати до початку 2023 року.

Про це пише Хмарочос.

Загальна вартість ремонтних робіт на Південному мосту становить майже 195,6 мільйона гривень. Залучили ці кошти з міського бюджету. Лагодженням конструкції займаються бригади співробітників ТОВ «Укртрансміст».

ТОВ «Тілльман Інжинірінг», яке виконувало роботи на металевій частині Південного мосту в 2015–2016 роках, мало забезпечити ліквідацію виявлених дефектів протягом гарантійних зобов’язань.

Через банкрутство і подальше закриття фірми ці зобов’язання лягли на балансоутримувача мосту – КП «Київавтодорміст». Саме це підприємство і займається роботами на металевій частині споруди, через що по ньому частково обмежують рух.

Загальні витрати на капітальний ремонт деформаційних швів естакадної частини моста з 2015 по 2018 рік уже становили 56,1 мільйона гривень.

будівництво корупція київ

Знак гривні
Знак гривні