В українському супермаркеті створили першу вертикальну ферму

У супермаркеті Varus у Дніпрі вирощують зелень у контейнері з особливим мікрокліматом.

Про це пише Хмарочос.

2021-07-06-13.36.45-b28a6244.jpg

Фото: rau.ua

Varus спільно з ізраїльською компанією Vertical Field Ukraine створили першу в Україні вертикальну зелену ферму в супермаркеті. Зелень вирощують у контейнері з особливим мікрокліматом, спеціальним освітленням та економною системою поливу в безпосередній близькості до супермаркету, пише видання Rau.

Vertical Field Ukraine створює «зелені стіни» для вирощування рослин у будь-якому місці. Врожай обробляють за допомогою автоматизованої системи. Продукти, вирощені на такій фермі, не містять пестицидів, виробляють менше відходів, ніж традиційне сільське господарство, та використовують на 90% менше води, бо вирощуються в точних кількостях у контрольованому середовищі з коротшими циклами, запевняють у Vertical Field.

Подібні ферми не забруднюють стічні води, не призводять до ерозії ґрунтів, мають істотно менший викид парникових газів, а також використовують менше води. Зараз купити зелень, вирощену на вертикальній фермі, можна в супермаркеті Varus у Дніпрі на проспекті Героїв, 2.

У січні цього року компанія Vertical Field, яка розробила систему вертикального землеробства, підписала угоду з міжнародним сільськогосподарським дистриб’ютором Moderntrendo S.R.O. про розміщення своїх установок у мережах супермаркетів по всій Україні.

місто дніпро краса аграрії природа

Знак гривні
Знак гривні