Світовий банк скасовує некоректний рейтинг, у топ якого обіцяв привести Україну Зеленський

Світовий банк припиняє публікацію рейтингу Doing Business, потрапляння до топової десятки якого Зеленський обіцяв за 3–4 роки.

Рада виконавчих директорів групи Світового банку ухвалила рішення припинити публікацію рейтингу Doing Business.

Про це йдеться в пресрелізі Світового банку, інформує Цензор із посиланням на LIGA.

"Вивчивши всю наявну на сьогоднішній день інформацію, включно й результати минулих оглядів, аудитів та звітів, керівництво групи Світового банку прийняло рішення припинити публікацію Doing Business", – йдеться в повідомленні.

У червні 2020 року Світовий банк визнав, що в Doing Business 2018 і 2020 використовувалися некоректні дані, після чого банк призупинив випуск наступного рейтингу й ініціював серію аудитів показників і методології.

Також на адресу Світового банку висувалися звинувачення, що до маніпуляції даними причетні співробітники банку.

Рейтинги Doing Business складені некоректно; Світовий банк перевірить п’ять останніх публікацій

"Надалі ми будемо працювати над новим підходом до оцінки ділового та інвестиційного клімату", – пообіцяли в організації.

Doing Business вважався індикатором сприятливості ведення бізнесу в тій чи іншій країні. Висока позиція країни в рейтингу означає, що нормативно-правові умови більш сприятливі для створення і функціонування місцевої компанії. Сукупний показник країни в Doing Business складається з 10 тем, кожна з яких сформована з декількох індикаторів.

Україна в рейтингу Doing Business 2020 посіла 64 місце серед 190 країн. 29 липня 2020 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль спрогнозував, що у 2021 році Україна може піднятися в рейтингу Doing Business щонайменше на 10 позицій. Міністерство економки вважало, що прогрес України в Doing Business 2021 буде плюс 20 позицій.

світ бізнес україна курйоз рейтинг

Знак гривні
Знак гривні