В Японії лікарні обмежують прийом хворих на коронавірус: бракує медиків

Через різкий сплеск захворювань на коронавірус влада Японії госпіталізуватиме тільки хворих з найважчим перебігом хвороби. На лікування інших не вистачає медичного ресурсу, повідомляє Reuters.

ковід японія.webp

За словами посадовців із системи охорони здоров'я, Японія госпіталізуватиме тільки тяжкохворих, водночас решта хворих буде ізольована вдома. Влада повідомляє, що медична система може не витримати через велику кількість інфікованих у Токіо та інших місцях, де наразі тривають Олімпійські ігри.

У країні спостерігається різке збільшення випадків захворювання і щодня реєструється понад 10 тисяч нових випадків інфікування по всій країні. У суботу в Токіо був рекордний максимум — 4058 хворих.

Медики повідомляють, що в розпал Олімпійських ігор персонал не справляється, а серед хворих є ті, кому неодноразово відмовляли в прийомі.

Прем’єр-міністр Йосіхіде Суґа, який оголосив про зміну в понеділок, сказав, що за потреби уряд забезпечить шпиталізацію людей, що перебувають в ізоляції вдома. Попередня політика була зосереджена на госпіталізації ширшої категорії пацієнтів.

Жителі побоюються, що такі нововведення можуть призвести до більшої кількості смертей.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в Токіо до 31 серпня продовжили дію режиму надзвичайного стану. Останній передбачає, зокрема, заборону на продаж алкоголю в закладах громадського харчування й обмеження допуску глядачів на масові заходи

Усі прибулі (включно з громадянами країни) проходять двотижневий карантин, протягом якого вони мають використовувати застосунок для смартфонів, який відстежує місце розташування, і повідомляти про стан свого здоров’я.

коронавірус японія

Знак гривні
Знак гривні