Бразилія відмовляється від російської вакцини Sputnik V

Уряд Бразилії планує анулювати підписаний в березні контракт на постачання 10 мільйонів доз російської вакцини Sputnik V, заявив у четвер Марсело Кейрога, глава бразильського міністерства охорони здоров'я. За словами міністра, це рішення пов'язане з серйозними затримками у видачі дозволу на використання російської вакцини.

braziliya-sputnik-vaktsina.jpg

Це вже друга латиноамериканська країна, яка скасовує контракт на постачання вакцини Sputnik V. Раніше цього тижня те саме зробила Гватемала. Ще дві держави, Аргентина та Мексика, скаржилися на зрив постачання партій Sputnik V, потрібних для вакцинації другою дозою.

Угода про постачання 10 мільйонів доз Sputnik V була підписана в березні 2021 року російським Фондом прямих інвестицій з бразильської фармацевтичною компанією União Quimica, яка також планувала виробляти російську вакцину безпосередньо в Бразилії для її експорту в сусідні країни.

Утім, у країні виникли проблеми з реєстрацією Sputnik V. 16 штатів Бразилії запросили дозвіл на імпорт російської вакцини, але їм були висунуті додаткові умови, з якими погодилися лише чотири штати.

Слід зазначити, що Бразилія відмовляється від Sputnik V на тлі вкрай складної епідемічної ситуації в країні. Так, з початку пандемії там було зареєстровано 20 мільйонів випадків зараження і понад 550 тисяч смертей, пов'язаних із коронавірусом. Бразилія посідає друге місце у світі за рівнем смертності від COVID-19.

росія covid19 Бразилія вакцина

Знак гривні
Знак гривні