Ідіотизм дня. Арахамія: якби ми не віддали ядерну зброю, то зараз шантажували б весь світ

Україні не варто було відмовлятися від ядерної зброї в обмін на Будапештський меморандум: з нею по-іншому говорили б, вона могла б шантажувати весь світ, щоб отримувати гроші на обслуговування ядерного потенціалу. Таку думку в ефірі каналу "Україна 24" висловив глава фракції Слуга народу Давид Арахамія.

арахамія.jpg

Автор карикатури: Процишин офіційний

Арахамія заявив, що у першого президента Леоніда Кравчука була "фатальна помилка" – позбутися ядерної зброї в обмін на Будапештський меморандум, "який нічого не означає".

"Мені здається, це найбільша (помилка, – ред.). У принципі ми сьогодні всі успадковуємо цю одну помилку. Всіма помилками інших президентів можна просто знехтувати", – сказав Арахамія.

На думку глави СН, якби Україна була ядерною державою, то з нею по-іншому б розмовляли та домовлялися б про інше.

На аргумент, що Україна не могла обслуговувати ядерну зброю, Арахамія заперечив: "Ми могли б тоді скоротитися, все одно залишити ядерний потенціал. Ми могли б шантажувати весь світ – і нам би давали гроші на обслуговування".

Ремарка Текстів. Те, що Будапештський меморандум не містить достатньо гарантій для України, яка за цим документом віддавала третій у світі ядерний арсенал, – очевидний факт. Однак фраза про шантаж усього світу ядерною зброєю в обмін на гроші – це заява, яку цілком міг би озвучити якийсь іранський аятола чи умовний бен ладен. І хай «слуги народу» не питають після таких креативних думок, чому ми досі не в НАТО, чому ми досі не в Євросоюзі та чому нас не слухають на переговорах. Бо глава фракції керівної партії публічно висловлює ідіотські речі – ось чому.

мезозой слуга народу арахамія

Знак гривні
Знак гривні