«Жодної політичної цензури»: київська бібліотека прибрала карикатуру на Зеленського з виставки

Київська публічна бібліотека імені Лесі Українки прибрала з виставки робіт відомого українського карикатуриста Олега Смаля зображення президента Володимира Зеленського, повідомляє BBC Україна.

Директорка бібліотеки Ольга Романюк у коментарі ВВС News Україна пояснила, що заклад відвідують багато прихильників чинного президента, їх не хотіли ображати. У бібліотеці наполягають – жодної політичної цензури у цій історії немає

Хоча ще 19 липня, коли відкривали виставку художника, сама ж бібліотека похвалилась, що у представленій колекції є карикатури на всіх президентів України.

Олег Смаль, відомий своїми політичними карикатурами для видань "Дзеркало Тижня" та KyivPost, звинуватив бібліотеку у тому, що його роботу прибрали з виставки без попередження. Він закликав більше не відвідувати виставку.

Карикатурист також розповів, що раніше проблеми з його роботами були лише під час Кучми та Януковича: "Різні проблеми, судові позови, блокування виходу газет з карикатурами та багато подібного", – згадує художник. За часів Ющенка чи Порошенка серйозних проблем не було.

Карикатура, яку зняли з виставки. Автор Олег Смаль. Джерело: BBC Україна
Карикатура, яку зняли з виставки. Автор Олег Смаль. Джерело: BBC Україна

зеленський карикатура

Знак гривні
Знак гривні