Сайт Олімпійських ігор змінив карту, де Крим був відокремлений від України

На сайті Олімпійських ігор змінили позначення кордонів на інтерактивній карті для вболівальників, де окупований Крим був відділений від України. Після розголосу щодо мапи Міністерство закордонних справ України заявляло, що розбирається із ситуацією.

Про це повідомляє Громадське.

Так, наразі на карті у pop-up вікні Olympics Cheer Zone на сайті Олімпійських ігор немає позначки, яка відділяла окупований півострів від решти території України.

bulo.jpg

було: скріншот УП

stalo.png

стало: скріншот УП

Лінію, схожу на ту, що позначає кордони країн, помітили 22 липня. Окуповані території на Донбасі жодних позначок не мають.

На ситуацію з картою напередодні відреагували у Міністерстві закордонних справ України. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що міністерство доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися в цій ситуації.

Що це за карта?

Olympics Cheer Zone ㅡ інструмент, завдяки якому можна віртуально підтримати спортсменів. Фанати з усього світу можуть натиснути на позначку «плескати», а інтерактивна карта відображатиме фанів.

Окрім того, цей інструмент дозволяє записати п'ятисекундне відео того, як ви підтримуєте свою команду або спортсмена.

Не перший випадок

Нагадаємо, раніше карту України, але без Криму публікувала низка іноземних та навіть українських ЗМІ.

Наприклад, телеканал «Дом» показав випуск із заставкою, де була зображена карта Росії з окупованим Кримом у її складі. Представники телеканалу перепросили за інцидент та звернулись до Служби безпеки України з проханням допомогти провести внутрішнє розслідування.

А до того карту України без Криму публікували британська та російська служби BBC, британська газета The Times, іспанська телерадіокомпанія RTVE, французьке видання Le Monde.

Окрім того, У 2019 році американський телеканал CNN також назвав Сімферополь російським містом у матеріалі про те, як зустріли Новий рік у різних куточках світу. Журналісти використали фото із запусками феєрверків у Сімферополі та зазначили, що це місто у Росії, однак після розголосу виправили припис на «Крим». Варто зазначити, що до того в матеріалах про Україну CNN називав Крим анексованим та захопленим Росією.

спорт анексія інтернет окупація крим

Знак гривні
Знак гривні