70% українських роботодавців заявляють, що готові спробувати чотириденний робочий тиждень

Понад 70% українських роботодавців задля експерименту готові перейти на чотириденний робочий тиждень.

85% ісландців працюють чотириденний робочий тиждень – і продуктивність від цього лише підвищилася. Фото Unspash
85% ісландців працюють чотириденний робочий тиждень – і продуктивність від цього лише підвищилася. Фото Unspash

Про йдеться в опитуванні, яке провів сайт фз пошуку роботи Jooble, – передає Хмарочос.

52,5% роботодавців вважають реальною можливість ввести чотириденний робочий тиждень в Україні, а 47,5% вважають, що скорочення робочого тижня неможливе для нашої країни.

Більшість роботодавців – 71,3%, готові розглянути перехід на чотириденний робочий тиждень у своїй компанії задля експерименту. Йдеться про перебудову внутрішніх процесів таким чином, щоб послуги або продукти залишилася доступними для клієнтів без змін.

28,7% взагалі не готові експериментувати зі зміною графіку співробітників. Серед причин – діяльність компанії не підходить для такого формату роботи; це може зменшити доходи компанії; сповільнить різні процеси в компанії; зменшить контроль за роботою співробітників.

72% респондентів відповіли, що перехід дасть більше свободи для працівників у розв'язанні особистих питань. Крім того, роботодавці відзначили, що це допоможе зменшити офісні витрати компанії.

87,8% опитаних відзначили, що готові залишити незмінною зарплату своїм співробітникам за зменшення кількості робочих годин. А 12,2% вважають, що зарплату логічно зменшити в такому випадку.

В опитуванні, проведеному з 8 червня по 8 липня, взяли участь 345 українських роботодавців.

В Ісландії перевірили ефективність чотириденного робочого тижня. Результатом стала або така ж продуктивність, або підвищення ефективності праці.

У ході експерименту відзначилось зниження стресу та вигорання, поліпшення самопочуття, а також налагодження балансу роботи та відпочинку.

Докладно про Ісландію

суспільство робота майбутнє ісландія

Знак гривні
Знак гривні