Українська студія спроєктувала бар у Нью-Йорку

Українська студія YOD Design спроєктувала заклад мережі Buddha-Bar у Нью-Йорку. Чимало елементів для нью-йоркського ресторану виготовили українські майстерні.

Автори проєкту повідомляють, що темою стала реінкарнація: «Переродження матеріалів, простору та великого бренду, чия історія розпочалася 25 років тому з відкриття першого Buddha-Bar у Парижі», – передає Хмарочос.

7.jpg

Паризький Buddha-Bar створив ресторатор Ремон Візан разом із дизайнером інтер’єрів і діджеєм Клодом Шалем у 1996 році. Відтоді такі лаундж-ресторани відкрилися у багатьох містах: від Лондона, Абу-Дабі, та Тбілісі до Мехіко, Маніли та Марракеша. У 2009 році Buddha-Bar відкрили у Києві на Хрещатику та оновили у 2019-му. Заклади франшизи об’єднує паназійська кухня, орієнтованість на аудиторію яппі, а також статуя Будди як головний акцент інтер’єру.

У головній залі ресторану в Нью-Йорку, спроєктованому YOD Design, також встановили статую Будди. Вартість скляної фігури 4,5 метра заввишки та вагою в 13,5 тонни – мільйон доларів.

6.jpg

«Ми відійшли від ідеї божества з жовтого металу, щоб надати простору футуристичності. Скульптура створена методами параметричного проєктування та зібрана майже з 1000 окремих елементів», – повідомляють автори.

На поверхню скульптури транслюється тривимірний медіаконтент – проєкція, що створює ілюзію світлової голограми.

5.jpg

Дизайнери залишили відкритими елементи конструкту будівлі, зокрема чавунні колони, характерні для лофтів. Високі ширми, зроблені з арматури, також нагадують про будівельний та індустріальний бум у Нью-Йорку початку ХХ століття.

Скульптор Андрій Возницький із Закарпаття спеціально для цього проєкту створив обвуглену скульптуру з дерева, що нагадує дракона в польоті.

5.jpg

Загалом чимало елементів для нью-йоркського ресторану виготовили українські майстерні. Так, Postformula Craft створила задню стіну суші-бару з окисненої міді з розтрісканою текстурою бірюзового кольору, що символізує океан. А також кругле металеве панно з окремих окиснених металевих пластинок на стіні лаунж-зони.

2.jpg

Для стільниць та ламелей стін використали морений дуб, вік якого, відповідно до експертизи, 800–4000 років. Ці елементи виготовила київська столярна майстерня Wood Studio.

Катерина Соколова (Sokolova Design) розробила масштабні люстри «Гравітація».

3.jpg

краса україна архітектура сша дизайн

Знак гривні
Знак гривні