На окупованій Луганщині гостро бракує питної води

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє, що в ОРЛО спостерігається гострий дефіцит питної води, спричинений окупаційною адміністрацією.

У міністерстві повідомляють, що окупаційна адміністрація РФ критично обмежила постачання питної води населенню.

Зазначається, що в умовах аномальної спеки, це може впливати на катастрофічне погіршення якості води, оскільки нерівномірна подача води призводить до застоювання, виникнення бактерій та поширення інфекційних захворювань серед населення. Це є прямим порушенням Державних санітарних норм та правил.

Згідно з інформацією, яку оприлюднює на своїх інтернет-ресурсах окупаційна "влада", на території міста Хрустальний (Красний Луч) подача питної води здійснюється за графіком від 1–2 разів на тиждень до графіка "через день" залежно від району міста. На території сіл Голубівське, Донецьке, міста Кіровськ постачання питної води відбувається лише один раз на тиждень, місто Кадієвка (Стаханов) – частково раз на два-три дні.

На території Алчевська, де спостерігається один із найбільш забруднених показників питної води, заявлене водопостачання через день, однак за наявною інформацією воно відсутнє по кілька діб поспіль.

Українська правда

катастрофа окупація луганщина

Знак гривні
Знак гривні