«Майнінгова ферма», яка начебто крала електрику, виявилася легальною ІТ-компанією, яка купувала її у Вінницяобленерго

8 липня 2021 року Служба безпеки України заявила про те, що розкрила «найбільшу майнінгову ферму», яка незаконно користувалася електрикою міста. І вилучила звідти обладнання для майнінгу – яке, щоправда, виявилося ігровими консолями PlayStation 4 Slim.

Про це пише AIN.

15 липня 2021 року компанія ММІ Engineering, якій належало вилучене обладнання, прокоментувала ситуацію зі свого боку.

577d814a387a089e6ac60717ffd65467-1024x538.jpeg

Фото СБУ

За заявою самої компанії, вона займається розробкою софту, обслуговуванням мереж і тренуванням AI. Максим Бойко, адвокат Juscutum, який представляє компанію в цій справі, зазначив, що правоохоронці надали неправдиву інформацію в релізі, наприклад:

Твердження відомства про те, що діяльність компанії була незаконною, а також про те, що вона відбирала світло з міських мереж і через неї могли залишитися без світла городяни. За словами адвокатів, у ММІ Engineering укладені договори з АТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енер Вінниця» на постачання електроенергії, вона платить за рахунками за комерційним тарифом, за показниками лічильників.

У компанії також укладено договір на оренду приміщення по вул. Енергетична, 6А, в якому і проходив обшук. Це колишнє приміщення Вінницяобленерго, яке належить зараз компанії «Альфа Енерджі» (AIN.UA ознайомився з договором оренди нерухомості).

У компанії на запит AIN.UA надали рахунки на оплату енергії, на АТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енер Вінниця» (одна компанія виступає як постачальник енергії, друга – як оператор системи розподілу).

Як відзначили в компанії ММІ Engineering, розрахунок відбувається за схемою: аванс + за фактом на початок наступного місяця за попередній. Для прикладу, за червень 2021 року роботи компанія сплатила Вінницяобленерго: за розподіл – 122 034,43 грн, за реактивну енергію – 2695,46 грн, «Енер Вінниця» – 186 878,16. Всього за місяць із ПДВ: 311 608,05 грн.

Наслідок обшуку силовиками

Компанія звернулася зі скаргами та вимогою відшкодування до суду та Генпрокуратури.

Детальніше

IT сбу маразм вінниччина

Знак гривні
Знак гривні