Бойовики підбили безпілотник ОБСЄ

На Донбасі підконтрольні Росії бойовики збили безпілотний літальний апарат (БПЛА) спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Збили спостережний дрон на західній околиці населеного пункту Василівка. Про політ БПЛА малого радіуса дії російсько-окупаційній адміністрації проросійських бойовиків повідомляли заздалегідь.

Після цього команда Місії втратила просторовий контроль над літальним апаратом. Спостерігачі не змогли повернути БПЛА та залишили цей район. Крім того, під час польоту БПЛА зазнавав впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння).

29 травня 2021 року один із таких дронів помітив російський комплекс радіоелектронної боротьби РБ-636 «Свєт-КУ» в окупованому Новоазовську.

РБ-636 «Свєт-КУ» прийнятий на озброєння ЗС Росії в 2012 році, призначений для контролю за ситуацією та для простежування різних джерел радіосигналів.

“Сучасні російські комплекси РЕБ, які були виявлені на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької області України, неодноразово потрапляли у фокус OSINT-розслідувань міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, а також у звіти СММ ОБСЄ”, – написали тоді у звіті ОБСЄ.

обсє війна авіація технології донеччина

Знак гривні
Знак гривні