Біля Бердичева перехопили літак, що незаконно перетнув кордон. Він намагався повторно злітати

На Житомирщині затримано літак, який незаконно перетнув український кордон. Летів він аж із Румунії.

З повідомлення Державної прикордонної служби України стало відомо, що в ніч на 17 червня прикордонники Чернівецького загону зафіксували факт незаконного перетину державного кордону літаком з України через Молдову при поверненні з Румунії.

Своєю чергою оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили місце ймовірного приземлення порушників, ним виявився аеродром неподалік від міста Бердичів, на Житомирщині.

На місце, підготовлене для посадки повітряного судна, прибули співробітники оперативно-розшукового підрозділу Житомирського прикордонного загону.

Коли літак приземлився, правоохоронці висунулися для затримання. Помітивши наближення прикордонників, повітряне судно знову почало рух та піднялося в повітря.

Невдовзі співробітники Житомирського загону затримали на аеродромі особу, яка з землі координувала дії екіпажу літака. Після чого АН-2 знову здійснив посадку.

Повідомляється, що на борту літака було троє осіб, громадян України, яких було затримано. Окрім того, під час огляду місця події виявлено радіостанції, ліхтарі та інше приладдя для організації незаконного злету та посадки.

Попередньо встановлено, що затримані займалися тютюновою контрабандою.

Виявлені радіостанції порушників. Фото: ДПС України
Виявлені радіостанції порушників. Фото: ДПС України

За матеріалом Мілітарного

кримінал житомирщина румунія молдова контрабанда

Знак гривні
Знак гривні