У справі про $6 млн хабаря за закриття справи проти Злочевського є перша засуджена

У четвер, 17 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду, укладену між прокурором САП та колишньою начальницею департаменту Державної фіскальної служби України та визнала її винуватою.

Їй призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років, але звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

У НАБУ відзначають, що колишня керівниця одного з департаментів ДФС України надала слідству важливу інформацію.

Колегія суддів також задовольнила клопотання захисника та скасувала запобіжний захід у вигляді застави, застосований раніше до обвинуваченої. Кошти, які були сплачені як застава, будуть повернуті заставодавцям після набрання вироком законної сили.

Відповідно до рішення суду колишня начальниця департаменту ДФС зобов’язана: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання, повідомляти уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Водночас справу за обвинуваченням інших двох осіб — колишнього першого заступника начальника ГУ ДПС у м.Києві й одного із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича, — продовжує розглядати суд.

Про що йдеться

Детальніше: НАБУ, ВАКС, УП

корупція злочевський суд

Знак гривні
Знак гривні