Український ударний безпілотник ACE зможе розганятися майже до швидкості звуку

Компанія ACE представила макет надшвидкого ударного безпілотника ACE ONE. Керівниками проєкту є експрезидент ДП «Антонов» Олександр Лось та колишній голова Державного космічного агентства Володимир Усов.

Про це повідомляє «Мілітарний», передає Громадське.

За словами Лося, таких безпілотників ані в Україні, ані у світі ще не було. Він, зокрема, зможе переносити озброєння вагою до тонни та розроблений на основі новітніх технологій.

«Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити. Швидкість ACE ONE наближена до надзвукової. Це 1000 км/год», — зазначив Лось.

Безпілотник матиме довжину у 8 метрів, ширину — 11 метрів. Максимальна вага — 7,5 тонн. Однак такі солідні габарити мають не завадити апарату розвивати значну швидкість.

Дрон має бути носієм високоточного керованого озброєння класу «повітря-повітря» та «повітря-земля». За інформацією розробників, багато компонентів дрона вже використовують в інших безпілотниках.

За даними Defense Express, попередня вартість комплексу з декількох таких безпілотників (ймовірно, трьох) та наземної станції управління становитиме 12—13 мільйонів доларів. 

Розробники наголошують, що безпілотник розробляють у партнерстві з низкою українських підприємств, зокрема «Івченко-Прогрес» та «Мотор Січ».

майбутнє авіація технології армія зброя

Знак гривні
Знак гривні