Вартість паркування в центрі Києва обіцяють підвищити втричі. Давно пора

Відтак година паркування авто в центрі міста коштуватиме "аж" 35 гривень.

ТЕКСТИ давно писали про цю проблему:

Парковка у центрі Києва має коштувати дорого. Зараз можна не платити взагалі

У Києві планують встановити нові тарифи на паркування. Відповідний проєкт розпорядження оприлюднили на сайті КМДА, передає видання Хмарочос.

У центрі Києва пропонується встановити тариф на паркування сумою 35 грн за годину – зараз водії платять 10 грн. На прилеглих до центру територіях година паркування коштуватиме не більше ніж 25 грн (зараз 7 грн). У спальних районах вартість паркування пропонують залишити такою, як є – п’ять гривень за годину.

Також пропонується змінити вартість одноденного та місячного абонементів на паркування. Їхня вартість визначатиметься залежно від тарифу у конкретній частині міста та проміжку часу, на який надається послуга, при цьому діятимуть значні знижки: на денний абонемент – 28% від повної вартості; на місячний абонемент у центрі – 50%. У прилеглих до центру територіях та спальних районах знижки на місячні абонементи становитимуть 60% та 40% відповідно.

Встановлення нового тарифу покликане розвантажити центральну частину Києва і зробити її зручною для усіх учасників дорожнього руху, йдеться в розпорядженні.

Нещодавно Офіс трансформації створив інтерактивну мапу, на якій можна побачити всі паркомати Києва, які відключені або не обслуговуються. Також у мобільному застосунку «Київ Цифровий» удосконалили сервіси паркування. Зокрема, тепер водії можуть отримувати інформацію і тарифи з муніципальних, перехоплюючих і приватних паркінгів столиці.

Дивіться наш інтерактив про паркінги в Києві

автомобілі київ транспорт місто парковки

Знак гривні
Знак гривні