Найкращий архітектурний проєкт в Україні – Unit Factory в Харкові (ФОТО)

4 червня у Києві відбулося нагородження щорічного всеукраїнського конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards. Перше місце та гран-прі конкурсу здобула ІТ-фабрика Unit Factory в Харкові

Простір колишнього виставкового центру команда Архітектурної групи ЦЕХ розділила на дві частини. Перша частина – це інноваційна ІТ-школа, що містить навчальний кластер для 122 студентів з можливістю розмістити 44 додаткові навчальні станції, презентаційні приміщення, ігрову, лаунж-зони та кухні. 

Друга частина – це сучасний коворкінг, що розташований на двох поверхах. Тут розмістили 16 клубних офісів на два, чотири, шість робочих місць або 64 робочих місця в загальному залі. А також кімнати для перемовин, сучасний конференц-зал, лаунж-зони, кухню та душові. Клубні офіси першого поверху частково реалізовані з морських контейнерів.

Простір зонували не лише горизонтально, а й вертикально: частина клубних офісів розмістилася у боксах зі скляними вітринами, які підняті на другий рівень на металевій платформі. Зверху також розташували лаунж-зону і кімнати для перемовин, з яких відкривається вигляд на навчальний процес в ІТ-школі та лаунж-зону коворкінгу.

Роботи учасників оцінювало професійне журі. До нього увійшли CEO бюро MADMA Urbanism+Landscape Хірокі Мацура, співзасновник нідерландської студії MASA architects Рене Санджерс та колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Проєкти, що посіли друге та наступні місця – на сайті Хмарочос

краса харків україна архітектура дизайн конкурс

Знак гривні
Знак гривні