У суботу кількагодинні черги на вакцинацію, в неділю порожньо (ФОТО)

Оскільки про це почали писати ЗМІ – можна очікувати, що в наступні вихідні багато людей прийдуть у неділю. Україна – це коли ніколи не вгадаєш.

Із 31 травня до 6 червня щеплення від коронавірусу отримали понад 240 тисяч українців – і це був рекордний тиждень.

У суботу, 5 червня, у столичному Міжнародному виставковому центрі спостерігався справжній ажіотаж. Люди вишикувались у довжелезні черги, щоб отримати щеплення від коронавірусу.

Про перебіг вакцинації, про те, чи впоралась з організацією цього процесу київська влада, а також як проходило масове щеплення в інших містах – далі у матеріалі Радіо Свобода.

Як усе починалось?

«Просто піти» і зробити щеплення закликала минулого тижня у своєму фейсбуці експертка із захисту прав пацієнтів, народна депутатка від «Голосу» Ольга Стефанишина. Вона пораділа тому, що вільні пункти вакцинації є в Україні, а також зауважила, що у порівнянні з чергою на тестування від коронавірусу черга на щеплення «приємніша».

«Черг не лякайтеся, вони рухаються досить швидко. Аналізи здавати не потрібно). Лише поміряти температуру», – зазначила у своєму пості Ольга Стефанишина.

Черга на вакцинацію - це набагато краще, ніж черга на тестування на COVID-19. Радію, що тепер вільні пункти вакцинації...

Posted by Olga Stefanyshyna on Sunday, May 30, 2021

За тиждень, спостерігаючи за масовим напливом киян до МВЦ, Ольга Стефанишина, звертаючись до чиновників МОЗ, висловила побажання збільшувати кількість центрів вакцинації по всій Україні.

Коли попит значно перевищує пропозицію. Ранок суботи, а в київському центрі вакцинації величезна черга. Українцям...

Posted by Ольга Стефанишина on Saturday, June 5, 2021

«Попит на вакцинацію вихідного дня шалений: в суботу в Києві щепили 2500 осіб», – написала на своїй фейсбук-сторінці депутатка Київради Ганна Старостенко. Вона закликала людей бути пунктуальними, не забувати документи і, щоб зекономити час, мати на руках укладену декларацію з сімейним лікарем.

Попит на вакцинацію вихідного дня - шалений: в суботу в Києві щепили 2500 осіб‼️⠀Втім їх могло б бути значно...

Posted by Ганна Старостенко on Saturday, June 5, 2021

У центрі вакцинації створені всі умови для безпечного процесу щеплення, запевнив киян у фейсбуці перший заступник голови КМДА Микола Поворозник: «Тут працюють 24 вакцинальні бригади, до яких входять реєстратор, лікар та медсестра. Усі медики пройшли спеціальне навчання».

У столиці за вихідні проти COVID-19 вакциновано 8 262 людей, у тому числі 2631 працівник освітньої галузі. Зокрема, у...

Posted by Mykola Povoroznyk on Monday, June 7, 2021

Голоси невдоволених

У суботу, 5 червня, до Міжнародного виставкового центру люди почали сходитися ще вдосвіта. Людей розділили на два потоки: у першу чергу потрапили ті, хто був запрошений на конкретний час, а друга складалася з тих, хто також записаний у застосунку «Дія», але не отримав смс-повідомлення. Для таких охочих – «жива черга». Отримати щеплення китайською вакциною СoronaVac бажали не лише кияни, а й приїжджі з області.

Попри запевнення столичної влади про добру організацію, користувачі соцмереж скаржилися на велику концентрацію людей (зазначали, що деякі з них були без масок), шалені витрати часу і повільний перебіг вакцинації.

«Час 10:20. У черзі – близько 700-1000 людей… Не знаю, скільки команд сьогодні працює… Для величезного міста з населенням 4 млн осіб – 1 центр вакцинації. Зате чиновникам дуже зручно піаритися з промовами про великі досягнення».

«Сьогодні була спроба провакцинуватись. Це ЖАХ! Яке приниження! Черга з тих, хто реєструвався в «Дії», шалена. Пекуче сонце, спека, сховатись в тінь нема де, сісти нема де... Люди стоять по 5–6 годин. Займають чергу о 5-й годині ранку, щоб попасти на вакцинацію. Ми не попали...»

Сьогодні була спроба провакцинуватись. Це ЖАХ! Яке приниження! Черга з тих, хто реєструвався в Дії шалена. Пекуче сонце,...

Posted by Олена Шестопаль on Saturday, June 5, 2021

…і втішених

Проте серед охочих щепитися були й ті, хто належно оцінив організацію процесу і з комфортом провів час.

«Справжнє мистецтво вміти вистояти чергу». Вона по колу і потрійна, але всі довкола як рідні. UPD в організовано ідеально: вода, миття рук, простір, конвеєр, адекватність персоналу і волонтерів. Навіть є кава-кіоск. Черга рухається швидко. Люди читають, сидять в привезених складаних стільчиках. Прекрасний досвід».

"Справжнє мистецтво вміти вистояти чергу" Вона по колу і потрійна, але всі довкола як рідні) UPD в організовано...

Posted by Daria Ozerna on Saturday, June 5, 2021

«Сьогодні у мене була друга спроба вакцинуватись. Спойлер: усе успішно, і в черзі я провів приблизно 2 хвилини, з яких 1 хвилину крутив головою і намагався знайти представника організаторів. Дякую, все враховано, і організація процесу класна».

Доповідаю словами через рот! Сьогодні у мене була друга спроба вакцинуватись. Спойлер: все успішно і в черзі я провів...

Posted by Oleksii Krasnoshchokov on Saturday, June 5, 2021

Лайфхаки вакцинації

Також люди охоче ділилися у мережі тим, що необхідно брати з собою у довгу чергу.

«Приходити на вакцинацію без книжки, стільчика та павербанку було поганою ідеєю».

«5 годин у черзі (беріть книжку, банан, воду і розкладний стілець) – все ок, туалети працюють без черг. Декларація з лікарем не потрібна, ви маєте право на щеплення і без неї. Втім, її наявність дає людям надію на пришвидшення руху».

Власний лайфхак вакцинації 👊 👣5 годин у черзі (беріть книжку, банан, воду і розкладний стілець) - все ок, туалети...

Posted by Sasha Babenko on Saturday, June 5, 2021

Неділя – вільно

На відміну від суботи, у неділю у Міжнародному виставковому центрі було, на диво, майже порожньо, зазначили очевидці, – і ті, хто не встиг або ж злякався масового напливу напередодні, могли отримати свою дозу вакцини.

«Вчора начитався новин про кілометрову чергу, яку займали о 5-й ранку, то був невпевнений, що зможу вакцинуватись. Але сьогодні вирішив, що воно того вартує, щоб втратити навіть 3–4 години. Прийшов близько 14-ї та почав шукати чергу. Але так і не знайшов. Бо її просто НЕМАЄ».

Вчора начитався новин про кілометрову чергу, яку займали о 5 ранку, то був невпевнений, що зможу вакцинуватись. Але...

Posted by Roman Maselko on Sunday, June 6, 2021

«Черги на вакцинацію нема, тому, кого зупиняло саме це, можна сміливо їхати».

Черги на вакцинацію нема, тому кого зупиняло саме це - можна сміливо їхати.

Posted by Олена Лебідь on Sunday, June 6, 2021

Подібну картину з вакцинацією можна було спостерігати й у Львові. В суботу – черги та тиснява, в неділю – обмаль людей.

«Вчора зробила щеплення у центрі вакцинації на «Арена-Львів». У понеділок мені подзвонили з «Дії» і спитали, чи хочу прийти в ці вихідні, чи наступні. Вибрала суботу 5 числа на 14-31... Черга була велика, але, як я зрозуміла, люди не знали, що почнуть тільки з обіду, і приїхали раніше. Запитала, чи пропустять тих, хто має запрошення на певний час, і мене впустили за ворота. Далі починалась загальна черга. Переді мною було людей 100 і позаду десь 200. На всю чергу був один стілець, на якому я трохи посиділа і відпочила».

Вчора зробила щеплення у Центрі вакцинації на Арена-Львів. В понеділок мені подзвонили з Дії і спитали, чи хочу прийти в...

Posted by Milanaa Waterman on Sunday, June 6, 2021

«Вакцинація Львів: на «Арені-Львів» проводять усім охочим вакцинацію у порядку живої черги. Ще й черги зараз немає».

#вакцинація #вакцинація_львів На Арені Львів проводять усім бажаючим вакцинацію у порядку живої черги. Ще й черги зараз немає. Вакцина Coronavac.

Posted by Христина Лисюк on Sunday, June 6, 2021

Із 31 травня до 6 червня щеплення від коронавірусу тримали понад 240 тисяч українців – і це був рекордний тиждень за весь час проведення кампанії, кажуть у МОЗ.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна нарощує темпи вакцинації. В державі діють 10 центрів із проведення щеплень, а уряд сподівається отримати свою частку вакцин у рамках плану США щодо розподілу 25 мільйонів доз серед різних світових країн.

медицина пандемія коронавірус вакцинація

Знак гривні
Знак гривні