«Голос» продовжує хрипнути через розборки після відходу Вакарчука: тепер і Притула пішов, бо партія «віддалилася від початкових засад»

«Я йду з партії, яка, не в останню чергу завдяки діям нового керівництва, віддалилась від наших початкових засад настільки далеко, що можна констатувати точку неповернення», — зазначив Притула.

2 роки тому, 8 червня 2019 року, я оголосив про приєднання до команди «Голосу» перед минулими парламентськими...

Posted by Сергій Притула on Sunday, June 6, 2021

Він вважає, що через дії партійного керівництва критики зазнають обласні та міські осередки «Голосу», — передає Громадське.

«Вони не повинні відповідати перед суспільством за вчинки партійного керівництва. І, на мою думку, єдино правильним рішенням є максимально дистанціюватись від цього керівництва», — написав Притула.

За його словами, він надалі обиратиме обачніше «супутників по тернистих шляхах української політики».

У партії «Голос» зазначили, що чекають на письмову заяву про вихід із політсили від Притули та тих, хто хоче долучитися до нього. Там вказали, що «особисті амбіції Сергія Притули та бажання отримати керівні посади за будь-яку ціну взяли гору над спільною ціллю».

«Бажаємо йому удачі в побудові власного політичного проєкту, за який він, вочевидь, візьметься, а також у кар'єрі у шоу-бізнесі, яку він успішно продовжує», — заявили у партії.

Притула в «Голосі»

Шоумен та телеведучий вступив до партії 8 червня 2019 року, перед виборами до Верховної Ради. Він був 30-м у списку партії на позачергових виборах до Верховної Ради, тоді Притула до парламенту не потрапив.

У 2020 році Притула балотувався від «Голосу» у мери Києва. Він посів третє місце за кількістю голосів після чинного міського голови Віталія Кличка та ексочільника Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

Навесні деякі депутати парламентської фракції «Голосу» розкритикували чинне керівництво партії та закликали переобрати його на з'їзді політсили. Притула підтримав проведення позачергового з'їзду партії та обрання нового керівництва.

Однак очільниця «Голосу» Кіра Рудик заявляла, що конфлікт у партії — «це проблема росту» політсили.

Вона казала, що не боїться переобрання керівництва. Оскільки, за її словами, у січні на з'їзді партії вона «отримала 90% підтримки».

Згодом Притула заявив, що бачить себе новим очільником партії. Тоді Рудик відповіла, що очолювати політсилу — «це не виступи в клубах і на стадіонах, а важка робота».

За матеріалом Громадського

притула конфлікт голос вакарчук

Знак гривні
Знак гривні