Ексначальник міліції Донецька, який кинув підлеглих у 2014 році, поновився в МВС

Окрім екснардепа "Партії регіонів" Миколи Левченка, який переховувався з 2015 року в Росії, до України повернувся і поновився на службі в правоохоронних органах ексначальник міліції Донецька Максим Кіріндясов.

Як передає Цензор, про це на сторінці у фейсбуці  написав ексзаступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Він нагадав, що днями до України повернувся екснардеп від ПР Микола Левченко, який переховувався з 2015 року в Росії. Як повідомляла СБУ, за поданням старшого слідчого Нацполіції оперативно-розшукову справу стосовно колишнього нардепа було закрито, і Левченко був знятий із розшуку.

Далі Аброськін пише: "А трохи раніше, на сьомий рік війни з терористами РФ, повернувся і поновився в поліції колишній начальник міліції Донецька, який після захоплення міста терористами в найважчі часи 2014 року покинув тисячі своїх підлеглих і звільнився, бо "тяжко захворів". Його підлеглих я збирав наприкінці 2014 року по різних кутах нашої країни, декого із них у грудні 2014 року я знайшов у казармах Школи міліції з різностатевими дітьми в літньому одязі. Під час розмови вони повідомили мені, що з літа чекають його наказу, його самого тоді знайти я не зміг.

Колишній заступник голови Нацполіції продовжує: "Потім війна, втрати, відновлення довіри населення, ЗС України до міліції, і просто було не до нього.

Мені лише шкода тих тисяч загиблих, які загинули за країну, а ця й інша нечисть на сьомий рік повертається, бо ми тоді, напевно, належним чином не задокументували їхню злочинну діяльність.

Кілька днів тому мій товариш запропонував забути цього поновленого колишнього начальника міліції Донецька і йому подібних інших – "нехай живуть". Тоді я йому жорстко відповів, що його та інших забути я можу, але тих голодних змерзлих дітей у Дебальцевому – ніколи, ніколи трупи вбитих людей в автобусі на блокпосту "Бугас", ніколи трупи людей на вулицях Маріуполя під час розстрілу мікрорайону Східний, ніколи не забуду, як масово відмовлялися виконувати мої накази міліціянти з Донецька, бо завдяки таким, як їхній колишній керівник, вони втратили віру в керівництво, ніколи не забуду тисячі зламаних доль міліціонерів. Ні, не забуду.

Так, і повертаються, об'єднуються вони не просто так, не через велике бажання служити Україні та жителям Донеччини... Служити треба було в найважчі 2014–2017 роки, коли їхня допомога була дуже потрібна".

За даними джерел Цензор, полковника міліції, колишнього начальника Донецького міського управління МВС України Максима Кіріндясова поновили на посаді в управлінні карного розшуку ГУ НП у Донецькій області.

мвс поліція донеччина

Знак гривні
Знак гривні