Аж цілий Верховний Суд визнав незаконним звільнення Ройтбурда

Верховний Суд визнав незаконним звільнення Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею

Ми писали про цю справу:

В Одесі пахне совком. Звільнений з посади директора музею Ройтбурд боротиметься, його підтримує культурна спільнота

Верховний Суд визнав незаконним рішення Одеської обласної ради про звільнення Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею у 2019 році. Рішення суду оскарженню не підлягає.

Про це повідомив сам Ройтбурд, а також ідеться у рішенні суду від 19 травня, – передає Громадське.

До Верховного Суду з касаційною скаргою звернувся Ройтбурд. Суд залишив чинним рішення Приморського райсуду Одеси, який визнав звільнення художника незаконним, та скасував рішення апеляційного суду.

Також суд ухвалив стягнути з Одеської облради на користь Ройтбурда 1 681,60 грн за судовий збір. Рішення Верховного Суду є остаточним та не підлягає оскарженню.

Олександр Ройтбурд переміг у конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею 6 грудня 2017 року. 19 березня 2018 року голова облдержадміністрації підписав з ним п’ятирічний контракт, призначивши директором музею.

У вересні 2019 року Одеська обласна рада ухвалила рішення про звільнення Ройтбурда, проте художник фактично продовжував виконувати свої обов’язки. Тодішнє Міністерство культури, молоді та спорту вважало рішення про звільнення безпідставним.

У грудні 2020 року депутати облради скасували рішення про звільнення художника з посади директора, однак, як вказала заступниця Ройтбурда Олександра Ковальчук, «було важливо досягнути справедливості у судовому полі».

я успел забыть про то что выиграл суд у одесской облрады, проиграл апелляцию и подал на кассацию. и вот - вишенка на торте:

Posted by Олександр Ройтбурд on Tuesday, June 1, 2021

одеса Ройтбурд культура суд

Знак гривні
Знак гривні