Білоруський узурпатор Лукашенко фактично визнав маріонеткові «ЛНР» та «ДНР»

Заяву "президента" Олександра Лукашенка, який захопив владу в Білорусі, про те, що він запропонував Путіну, щоб "слідчі" з ОРЛО приїхали в Білорусь і допитали затриманого редактора Nexta Романа Протасевича, можна розглядати як де-факто визнання режимом Лукашенка маріонеткових "республік".

Про це пише представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш у Facebook, інформує Цензор.

"Білоруський узурпатор "забув", що територія ОРДЛО є територією України? І це в Мінську – місті, в якому підписувалися так звані "Мінські угоди", що закріплюють цей постулат як основу мирного врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі! Безумовно, це продуманий і демонстративний крок. До того ж показово, що запрошення маріонетковим "слідчим" "республік" він надіслав через справжню другу сторону конфлікту – президента Росії", – наголошує Гармаш.

Гармаш упевнений, що після цього у Москви практично не може бути аргументів проти перенесення переговорного процесу з Білорусі в іншу країну.

"Після цієї заяви Мінськ уже відкрито перестав бути нейтральним", – акцентує він.

"...Дії режиму Лукашенка зробили Білорусь відкрито ворожою Україні. Практично Мінськ вже став загрозою нашій країні...", – додав він.

Як повідомлялося, раніше "генпрокуратура ЛНР" повідомила про "порушення кримінальної справи" проти ексголовного редактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича. Терористи звинувачують його в нібито участі в бойових діях на Донбасі в складі батальйону "Азов". Вони звернулися до влади Білорусі з проханням забезпечити їм можливість провести з Протасевичем "слідчі дії".

білорусь протасевич лукашенко окупація луганщина донеччина

Знак гривні
Знак гривні