Замість того щоб допомагати Україні, Німеччина займається вмиротворенням агресора – Росії

Щотижня на Сході України гинуть українські солдати. Водночас Німеччина відмовляється допомогти молодій демократії, яка прагне в Європу. "Моральний компас" федерального уряду Німеччини у зовнішній політиці більше не працює.

Як передає Цензор, про це йдеться в матеріалі Die Welt.

"Позиція Німеччини виникає із суміші неправильно зрозумілого пацифізму і стрімкого умиротворення щодо Росії. І це показує, що моральний компас зовнішньої політики федерального уряду – і передусім соціально-демократичної партії Німеччини з її прославленими лавами видатних апологетів Росії – довгий час належно не працював", – зазначає видання.

Зокрема, в матеріалі критикують позицію міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса, який є представником Соціал-демократичної партії.

"Коли справа доходить до благородних слів, значною мірою непотрібних переговорних органів, як-от Нормандський формат, або несуттєвих заяв для преси міністра закордонних справ, Німеччина підтримує Україну", – наголосили журналісти.

"Замість того щоб допомагати Україні, ми утихомирюємо Москву", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше Зеленський розкритикував Німеччину за те, що вона з 2014 року відмовляється надавати військову допомогу Україні.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що ситуацію на Донбасі слід вирішувати політичним шляхом: "Це залишиться орієнтиром нашої взаємодії з Україною, і жодних змін не буде: постачання зброї не допоможуть".

агресія луганщина росія інозмі німеччина донеччина

Знак гривні
Знак гривні